Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Frokostordning

Vi har forældrebetalt frokostordning og har derfor ansat en køkkenøkonoma, Karin, der forbereder frokost til alle børn. Frokost serveres hver dag kl. 11.30. Karin bruger årstidens frugter og grøntsager og sørger for at vi får dejlig og varieret mad. Vi får suppe, grød, fisk, kød og har også kødfrie dage. Nogle dage er der også en lille lun ret til rugbrødet. Karin er udelukkende i køkkenet i Egebo.

I Naturbørnehaven har vi en "anretter dame" Emilie. Hun anrette maden som sendes fra Egebos køkken til Naturbørnehaven. Udover Emilies køkkenfunktion har hun også medhjælper timer på "gulvet". Hendes primære funktion er her, at inddrage børnene i madlavningen, i dyrkning og såning af diverse. Det gør vi fordi vi gerne, i lille skala, vil være selvforsynende. Og har et pædagogiskudgangspunkt der benævnes "fra jord til bord".

Naturbørnehaven prioriterer at maden, eller dele af maden tilberedes over bål     

Der er valg til frokostordningen hvert andet år. Siden frokostordningen blev indført i 2010, har der  været flertal for en frokostordning.

I samarbejde med forældrebestyrelsen er det besluttet at:

  • Naturbørnehave og Egebo børnene som udgangspunkt får den samme slags mad, eventuelt forskudt af dagene.
  • Der serveres frokostplatter med lunt kerneholdigt brød 3 x ugentligt og varme frokostretter 2 x ugentlig - varieret samt årstidsbestemt.
  • I ferieperioder vil der hovedsageligt serveres frokostplatter.

 

Madplanen for den pågældende uge hænger tilgængelig i køkkenet i Egebo Børnehave og på køleskabet i Naturbørnehaven.